Berlínský mletý steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 552 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 319.6 mg
 - Draslík 202.6 mg
 - Vláknina 1796.3 mg
 - Vitamín A 1796.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.
 - 
                                2
Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.
 - 
                                3
Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.
 - 
                                4
Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.
 - 
                                5
Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.