Plněné hovězí na smetaně
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 300 g Moravské uzené maso
 - 200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 l Hovězí vývar základní
 - 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Hovězí kýta
 - 5 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1312 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 110 g
 - Sodík 1592 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 214.3 mg
 - Draslík 912.8 mg
 - Vláknina 2203 mg
 - Vitamín A 2203 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 21.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
 - 
                                2
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
 - 
                                3
Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.