Hovězí řízky na zelenině
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 100 g Kedlubna
 - 100 g Květák
 - 150 g Mrkev kořen
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 300 g Zelí hlávkové bílé
 - 70 g Sádlo škvařené
 - 50 g Kopr čerstvý
 - 1000 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 150 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 390.8 mg
 - Vláknina 7822.5 mg
 - Vitamín A 7822.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Na velké pánvi osmažíme na rozpáleném sádle. Kořenovou zeleninu a kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, ostatní zeleninu nakrájíme na menší kusy, kopr nasekáme. Vše dáme do velkého hrnce spolu s masem a tukem z opékání, zalijeme vařící vodou a dusíme zakryté na mírném ohni 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Pokrm je hotový, když je zelenina rozvařená a maso měkké.