Hovězí pečeně pikantní
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 120 g Cibule
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Bobkový list
 - 3 g Nové koření celé
 - 20 g Feferony
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Pepř černý celý
 - 250 g Zelenina nakládaná
 - 5 g Paprika mletá pálivá
 - 40 g Olej rostlinný
 - 20 g Jíška hotová tmavá
 - 300 ml Víno červené
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 3 ml Ocet vinný červený
 - 5 ml Omáčka sojová pikantní
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1458 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 673.2 mg
 - Vláknina 10825.7 mg
 - Vitamín A 10825.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.