Hovězí pečeně na víně
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 120 g Cibule
 - 70 g Kedlubna
 - 70 g Mrkev kořen
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Bobkový list
 - 5 g Nové koření celé
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 3 g Pepř černý celý
 - 40 g Olej rostlinný
 - 70 g Petržel kořen
 - 60 g Hořčice
 - 25 g Jíška hotová tmavá
 - 200 ml Víno červené
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1256 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 585.4 mg
 - Vláknina 7776.3 mg
 - Vitamín A 7776.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct.
 - 
                                3
Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.