Hovězí řízky z mletého masa s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1568 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 190.9 mg
 - Draslík 270.7 mg
 - Vláknina 6125 mg
 - Vitamín A 6125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, přidáme menší vejce (nebo půlku většího), přisypeme mouku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Z něj vytvarujeme dva řízky, vložíme je do pánve s rozpáleným olejem a restujeme zvolna z obou stan do zlatova, z každé strany přibližně 4 minuty.
 - 
                                2
K řízkům přilijeme konzervu fazolí v chilli omáčce, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Hovězí řízky upravíme na talíře a doplníme teplými fazolemi.