Papriky plněné hovězím masem a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1215 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 46.4 mg
 - Draslík 332.1 mg
 - Vláknina 7700 mg
 - Vitamín A 7700 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs.
 - 
                                3
Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.
 - 
                                4
Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku.