Hovězí maso na víně se zelím
Suroviny
- 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 2 ks Kapie
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 dl Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 339.7 mg
 - Vláknina 3999.8 mg
 - Vitamín A 3999.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V misce metlou smícháme bílé víno a sójovou omáčku.
 - 
                                3
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na krátké proužky, naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a proužky masa na něm prudce opečeme ze všech stran. Když pustí šťávu, přisypeme nakrájené žampiony, zelí, česnek a kapie, poprášíme paprikou, promícháme a přikryté dusíme. Po 15 minutách dušení přilijeme víno, smíchané se sójovou omáčkou. V průběhu dušení občas zamícháme a v případě potřeby podléváme vývarem. Když maso a ostatní přísady zcela změknou, necháme vypéct za stálého míchání téměř všechnu šťávu.