Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 4580 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 122 mg
 - Draslík 193.7 mg
 - Vláknina 9389.8 mg
 - Vitamín A 9389.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.
 - 
                                2
Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.
 - 
                                4
Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
 - 
                                5
Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
 - 
                                6
Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.