Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem
Suroviny
- 400 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 kg Hovězí maso zadní
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 217.5 mg
 - Draslík 2256.6 mg
 - Vláknina 26550.5 mg
 - Vitamín A 26550.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 135.4 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.
 - 
                                2
Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
 - 
                                3
Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
 - 
                                5
Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.