Dušené hovězí řízky ve vejcích
Suroviny
- 60 g Sádlo škvařené
 - 80 g Strouhanka
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 40 ml Mléko plnotučné
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 750 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 225.2 mg
 - Draslík 157.9 mg
 - Vláknina 993.1 mg
 - Vitamín A 993.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
 - 
                                2
Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.