Hovězí řízky pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 224.2 mg
 - Draslík 143.8 mg
 - Vláknina 220.1 mg
 - Vitamín A 220.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.
 - 
                                2
Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.