Hovězí maso s hříbky na zelenině.
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 250 g Smetana sladká
 - 3 ml Citrónová šťáva
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kari koření
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 5 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 66 mg
 - Draslík 282 mg
 - Vláknina 6644.3 mg
 - Vitamín A 6644.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso potřeme solí, pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme a společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme doměkka. Před dokončení pečení maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou, smetanou. Ihned rozmixujeme a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, a podusíme doměkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.
 - 
                                3
Teplé maso nakrájíme na plátky, rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Přelijeme je hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.