Hovězí ragú s paprikami
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Tuřín
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 65.3 mg
 - Draslík 192.5 mg
 - Vláknina 5215.5 mg
 - Vitamín A 5215.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
 - 
                                2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.