Jehněčí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 847.5 mg
 - Vláknina 4469 mg
 - Vitamín A 4469 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.
 - 
                                2
Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.
 - 
                                3
Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
 - 
                                4
Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.