Pečené jehněčí kotlety na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 279.3 mg
 - Vláknina 7544 mg
 - Vitamín A 7544 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                2
Maso vcelku potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem rozmíchaným v pivu. Ochutíme solí a pepřem. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso ze všech stran zprudka, krátce opečeme. Poté přemístíme na plech a pečeme v troubě ještě 25min. Hotové zakryjeme alobalem a necháme ještě 5min odpočívat.
 - 
                                3
Mezitím rozmixujeme maliny, dáme do kastrůlku, zahřejeme a přidáme cukr. Vmícháme škrob rozpuštěný v trošce vody, přivedeme k varu a odstavíme jakmile omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Maso rozdělíme na porce, doplníme malinovou omáčkou, případně cukrovým hráškem a ihned podáváme.