Kapustové závitky s mletým skopovým masem
Suroviny
- 300 g Skopová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Žemle tuková
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Saturejka
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 0.17 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 849 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 122.9 mg
 - Draslík 1346.5 mg
 - Vláknina 22704 mg
 - Vitamín A 22704 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 329 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustové listy omyjeme a povaříme asi 3 minuty ve vývaru z bujónu.
 - 
                                2
Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Omyté a očištěné maso pokrájíme a umeleme spolu s vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme hořčici, mletou papriku, vše promícháme.
 - 
                                4
Okapané listy kapusty rozložíme na prkénko, poklademe náplní, proužky papriky, saturejkou a dílky vařeného vejce. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.
 - 
                                5
Závitky vložíme na rozehřátý olej, podlijeme vývarem z bujónu a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nakonec dochutíme šťávu trochou kečupu.
 - 
                                6
Podáváme s vařenými bramborami.