Jehněčí špízy s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 178 mg
 - Draslík 1038.9 mg
 - Vláknina 6847.8 mg
 - Vitamín A 6847.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1 citron vymačkáme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a vmícháme do jogurtu. Osolíme, opepříme a ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy.
 - 
                                2
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Smícháme olej, ocet, zbylou citronovou šťávu, víno, oregano, sůl a pepř. Směsí pokapeme maso.
 - 
                                3
Bobkový list a špejle na špízy předem namočíme. Kostky masa a bobkové listy střídavě napichujeme na špejle. Špízy opékáme asi 10 minut na oleji, potom je 5 minut grilujeme v troubě pod grilem.
 - 
                                4
Zbylý citron omyjeme, nakrájíme na dílky a podáváme s jogurtovou omáčkou ke špízům.