Jehněčí pastýřské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 142.9 mg
 - Draslík 700.3 mg
 - Vláknina 2023.8 mg
 - Vitamín A 2023.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzený bůček nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka a očištěné žampiony na plátky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Z omyté jehněčí kýty nakrájíme řízky a zrpudka je opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme je na nahřátý talíř.
 - 
                                3
Ve výpeku osmahneme bůček a cibulku, přidáme žampiony a rajče, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Podlijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu, máslo a promícháme. Vložíme opečené řízky a vše krátce podusíme.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.