Jehněčí s mátou a šafránovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 623 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 152 mg
 - Draslík 1458.4 mg
 - Vláknina 10051.6 mg
 - Vitamín A 10051.6 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 60.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Mezitím připravíme mátové máslo- smícháme polovinu másla, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a dáme do chladničky. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu a přidáme šafrán, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                2
Rozpálíme gril,jehněčí steaky okořeníme, osolíme a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Poté přendáme na plochou mísu, zakryjeme folií a necháme 5 minut chladnout. Mezitím slijeme brambory, přidáme zbylé máslo se šafránovou smetanou a rozmačkáme na kaši. Osolíme.
 - 
                                3
Jehněčí vrátíme na gril, poklademe plátky ztuhlého mátového másla a pečeme, dokud se máslo nerozpustí. Ozdobíme lístky máty a podáváme s kaší.