Tymiánové máslo s jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 714.3 mg
 - Vláknina 3795 mg
 - Vitamín A 3795 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety opláchneme a osušíme. Chilli papričku, rozmarýn a 1/2 tymiánu nasekáme nadrobno. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Vše smícháme s olejem a vetřeme do kotlet po obou stranách. Necháme proležet 12-24 hodin. Máslo ušleháme do pěny a olivy nakrájíme na kostičky. Ušlehané máslo smícháme s olivami, citronovou kůrou, petrželkou, se zbývajícím nasekaným česnekem, zbylými tymiánovými lístky, solí a pepřem. Vytvarujeme váleček, který zavineme do pergamenu a uložíme do chladničky.
 - 
                                2
Jehněčí kotlety opékáme na grilovací pánvi asi 2 minuty z každé strany. Vychlazené máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na maso.