Jehněčí hřbet s rajčaty na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1343 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 120.8 mg
 - Draslík 527.3 mg
 - Vláknina 3453 mg
 - Vitamín A 3453 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
 - 
                                2
Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.
 - 
                                3
Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.