Musaka s bramborem a jehněčím
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 125 g Sýr krémový
 - 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Sýr Čedar
 - 350 g Jehněčí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar jehněčí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 244.4 mg
 - Draslík 1258.4 mg
 - Vláknina 14335 mg
 - Vitamín A 14335 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
 - 
                                3
Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.
 - 
                                4
V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
 - 
                                6
Podáváme teplé.