Skopový guláš cibulový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1219 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 18.3 mg
 - Draslík 515.6 mg
 - Vláknina 7967.5 mg
 - Vitamín A 7967.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, druhou polovinu cibule na plátky a rozebereme na kroužky, jarní cibulku na kolečka, cibulovou nať posekáme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme drobnou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opeříme a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu.
 - 
                                3
Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme k masu. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Povaříme ještě 30 minut a odstavíme.
 - 
                                4
Guláš rozdělíme na talíře, posypeme kolečky jarní cibulky a doplníme vařenými bramborami, které posypeme posekanou cibulovou natí.