Jehněčí hřbet podle Evy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 1656.8 mg
 - Vláknina 18729.5 mg
 - Vitamín A 18729.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát.
 - 
                                2
Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny.