Skopové maso na roštu se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 97967 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 23.9 mg
 - Draslík 992 mg
 - Vláknina 11000 mg
 - Vitamín A 11000 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu.
 - 
                                3
Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty.