Telecí roláda na divoko
Suroviny
- 1000 g Telecí hruď
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 500 g Králičí maso
 - 150 g Vepřový bok
 - 5 g Jalovec
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Saturejka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 228.7 mg
 - Draslík 848.7 mg
 - Vláknina 2246.1 mg
 - Vitamín A 2246.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou.
 - 
                                3
Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme.
 - 
                                4
Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.