Králík pečený na zelenině
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 250 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
 - 200 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 0.5 kg Králičí maso
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 424.5 mg
 - Vláknina 184.5 mg
 - Vitamín A 184.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 10.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka vykucháme, umyjeme, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, nožem naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a na sádle osmahneme.
 - 
                                2
Ohnivzdornou misku vytřeme olejem a naskládáme maso, které potřeme kečupem a hořčicí, posypeme pepřem a vylijeme celou sklenici sterilizované zeleniny, naskládáme plátky sýra, přikryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut.