Kořeněný králík pečený na pivu
Suroviny
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 80 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 6 stroužek Česnek
 - 1.2 kg Králík
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 206.4 mg
 - Draslík 754 mg
 - Vláknina 502.6 mg
 - Vitamín A 502.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, naporcujeme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladu marinovat.
 - 
                                2
Marinádu připravíme smícháním piva, prolisovaného česneku, chilli koření, soli, cukru, pepře, kečupu, worcesterské omáčky a octa.
 - 
                                3
Druhý den vložíme králíka do pekáče, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
 - 
                                4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.