Dušený králík na zelenině
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 200 g Mrkev kořen
 - 200 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Majoránka
 - 3 g Nové koření celé
 - 10 g Zázvor celý
 - 3 g Šalvěj sušená
 - 3 g Pepř černý celý
 - 80 g Petržel kořen
 - 800 g Králík
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 30 ml Ocet vinný
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 špetka Paprika mletá sladká
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 1145 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 175.7 mg
 - Draslík 1174.8 mg
 - Vláknina 8963 mg
 - Vitamín A 8963 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nakrájíme. V pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj zeleninu, králíka, vinný ocet a dusíme do měkka. Přidáme v plátěném sáčku koření, nastrouháme zázvor. Hotové maso přendáme na druhý pekáč s trochou šťávy a zprudka opečeme v troubě. Šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, provaříme, případně dochutíme.