Králík pečený na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1204 mg
 - Bílkoviny 125 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 377.3 mg
 - Draslík 1352.8 mg
 - Vláknina 1857.8 mg
 - Vitamín A 1857.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                3
V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.