Králík na pivu s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 465 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 1095.5 mg
 - Vláknina 2266.5 mg
 - Vitamín A 2266.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
 - 
                                2
Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
 - 
                                4
V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                5
Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.