Králík na pivu a směsi koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 464 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 708.1 mg
 - Vláknina 2422.3 mg
 - Vitamín A 2422.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.
 - 
                                3
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
 - 
                                4
Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.
 - 
                                5
Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.