Králičí stehna na tmavém pivu
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 130 g Slanina vepřová
 - 40 g Cukr krupice
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.8 l Vývar drůbeží
 - 1.4 kg Králičí maso
 - 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1429 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 2020 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 221.6 mg
 - Draslík 1357.1 mg
 - Vláknina 2567.8 mg
 - Vitamín A 2567.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.
 - 
                                2
Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.