Králičí krokety
Suroviny
- 300 g Králičí maso
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 173.9 mg
 - Draslík 292.3 mg
 - Vláknina 356.3 mg
 - Vitamín A 356.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši.
 - 
                                2
Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk.
 - 
                                3
Maso umeleme a přidáme do husté kaše, která vše spojí.
 - 
                                4
Přidáme vejce, koření, namočenou žemli a uděláme válečky, které obalíme v trojobalu a na oleji smažíme.
 - 
                                5
Poté podáváme.