Vepřové maso na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 20 g Zázvor celý
  • 15 g Houby černé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 145.9 mg
  • Vláknina 2463 mg
  • Vitamín A 2463 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4217.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.

  • 2

    Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.

  • 3

    V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.

  • 4

    Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu