Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1518 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 19.6 mg
 - Draslík 936.5 mg
 - Vláknina 15114.8 mg
 - Vitamín A 15114.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
 - 
                                2
Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.