Bramborová kaše zapečená s vejci a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 37 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 363.4 mg
- Draslík 1108.1 mg
- Vláknina 12710 mg
- Vitamín A 12710 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme osolenou vroucí vodou a vaříme doměkka.
-
2
Scezené brambory rozmícháme s máslem a mlékem na hladkou kaši, přidáme žloutky, celá vejce a nasekanou šunku.
-
3
Promíchanou kaši dáme do zapékací mísy, pokropíme máslem a posypeme sekanou petrželkou. Zapečeme asi 25 minut v troubě.
-
4
Podáváme se salátem nebo k dušené zelenině.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 22.09.2015 10:27:29
Bramborová kaše zapečená s vejci je vynikající přílohou, která je vhodná jak masu, tak i k zelenině, ale je velice chutná i samotná. Tento recept jsem vyzkoušela a mohu ho jen doporučit. Jistě ho zvládnete připravit, tak vzhůru do vaření.
Odpovědět