Karbanátky dušené s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hrášek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 226 mg
  • Draslík 548.2 mg
  • Vláknina 4347.9 mg
  • Vitamín A 4347.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.

  • 2

    Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.

  • 3

    V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.

  • 4

    Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.

  • 5

    Jako přílohy podáváme brambory a saláty.

Komentáře k receptu