Vepřové kotlety dušené přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 14 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 343 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety očistíme, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme.
-
2
Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme vodou a za občasného podlití dusíme doměkka.
-
3
Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.
-
4
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 24.05.2016 22:03:12
Na kotlety jsem ještě přidala trochu hrubě drceného pepře. Mouku nedávám přímo na maso, ale maso z obou stran osmahnu na rozehřátém tuku, vyjmu ho, přidám mouku, udělám jíšku a za stálého prošlehavání metličlou rozředím vývarem nebo vodou. Po dosažení varu přidám maso a dusím pod pokličkou, až je měkké. Použila jsem více mouky než uvádí recept. Pokud bych měla nějakou smaženou přílohu, dám méně. Doporučuji vyzkoušet, je to rychle připravený oběd. Může se ještě přidat sázené vejce. Palec nahoru
Odpovědět