Pomazánka z pečené krkovice
Suroviny
- 500 g Vepřová krkovička pečená
 - 200 g Salám Vysočina
 - 200 g Anglická slanina
 - 200 g Klobása - Čabajka
 - 100 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Křen
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 12.7 mg
 - Draslík 21.4 mg
 - Vláknina 258.1 mg
 - Vitamín A 258.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve strojku na maso pomeleme uzenou krkovičku, salám, klobásu, slaninu, česnek, cibuli a feferonky. Dáme do misky, promícháme a přidáme křen, sýr, hořčici, sůl, pepř a opět dobře zamícháme.
 - 
                                2
Dáme do skleničky, zavřeme a uskladníme v ledničce.