Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou
Suroviny
- 250 g Párky Frankfurtské
 - 150 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 600 g Vepřová kýta
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 753 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 282.5 mg
 - Draslík 682.9 mg
 - Vláknina 2741.1 mg
 - Vitamín A 2741.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
 - 
                                4
Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou.