Vepřové řízky s kořeněnou náplní
Suroviny
- 300 g Brambory
- 75 g Slanina vepřová
- 400 g Vepřová kýta
- 250 g Zakysaná smetana
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 41 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 118.2 mg
- Draslík 860.5 mg
- Vláknina 9253.3 mg
- Vitamín A 9253.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a promícháme s rohlíkem nakrájeným na kostičky, smetanou, nasekanou petrželkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku. 
- 
                                2Omyté maso nakrájíme na řízky, prořízneme do nich kapsu a naplníme připravenou směsí. Maso sepneme párátkem, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné řízky a vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem. 
- 
                                4Pokrm pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        