Vepřové na ostružinách a jablkách
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 175 g Ostružiny
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 2 ks Jablka
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 dl Víno růžové
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 688.9 mg
 - Vláknina 9558 mg
 - Vitamín A 9558 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.
 - 
                                2
Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.