Vepřové plátky po valašsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 108.2 mg
- Draslík 564 mg
- Vláknina 1564 mg
- Vitamín A 1564 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka. 
- 
                                2Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme. 
- 
                                3Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem. 
- 
                                4Nakonec dochutíme octem a společně podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        