Vepřová kýta s glazovaným povrchem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2003 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 12.5 mg
- Vláknina 7610.2 mg
- Vitamín A 7610.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět. 
- 
                                2Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk. 
- 
                                3Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou. 
- 
                                4Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka. 
- 
                                5Nakrájíme na plátky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        