Vepřová panenka se švestkami po provensálsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 63.1 mg
- Draslík 1150.6 mg
- Vláknina 10202.4 mg
- Vitamín A 10202.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, podélně nařízneme do masa otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme do druhého dne marinovat v červeném víně. 
- 
                                2Druhý den maso opečeme na pánvi, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme ještě 5 minut. 
- 
                                3Červené víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením do zhoustnutí. Nakonec přidáme plátky mandlí. 
- 
                                4Upečenou panenku přelijeme omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        