Panenka plněná míchanými vejci
Suroviny
- 800 g Vepřová panenka
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 60 g Olej rostlinný
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 358.3 mg
 - Draslík 1175.3 mg
 - Vláknina 262.6 mg
 - Vitamín A 262.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku očistíme a do masa uděláme otvor pro nádivku. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nasekanou pažitku, osolíme a vejce mícháme na rozpáleném másle, až se srazí. Prochladlou náplní vyplníme otvor v panence, uzavřeme jehlou a maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči na rozehřátém oleji maso osmažíme ze všech stran, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme. Maso krájíme na šikmé řezy.