Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 826.2 mg
- Vláknina 1239.8 mg
- Vitamín A 1239.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat. 
- 
                                2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem. 
- 
                                3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        