Vepřové maso v kedlubnách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1319 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 457.2 mg
- Vláknina 4709 mg
- Vitamín A 4709 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka. 
- 
                                3Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme. 
- 
                                4Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka. 
- 
                                5Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        